Дий Бост: Готови сме да играем, надявам се Везенков да играе в НБА

снимка: bgbasket.com

Американецът с български паспорт Дий Бост за втора поредна година ще бъде част от националния отбор. Той вече се присъедини към тима и започна тренировки със съотборниците си. Бост сподели и очакванията си за предстоящите предварителни световни квалификации.

„Този път се чувствам много по-добре. Имах добър сезон в Монако и сега мисля, че имаме много добри шансове да се класираме“, заяви той.

Според него през тази година отборът ни е много по-силен от миналата, предаде bgbasket.com „Мисля, че много от момчетата сега са по-добри и по-силни. Имаме много добър отбор. И миналата година имахме добър, но играхме срещу силни тимове като този на Словения, който е един от водещите в Европа.“

 „Имаме много млади баскетболисти, ние сме млади и талантливи и сме готови да играем. Най-важното нещо е играта в защита и да бъдем отбор.“, добави Бост.

„Харесвам всички, те са добри играчи. Харесвам и България, това е много хубава държава. Ако не беше така, щях да се върна вкъщи и да си почивам през тези седмици.“, заяви с усмивка баскетболистът.

България е в една група с Беларус и Португалия, но Бост сподели, че все още не познава добре съперниците ни. „Ако трябва да бъда честен, не знам много за нито един от двата отбора, може би малко повече за Беларус. Ако правим това, което можем, всичко ще бъде наред.“

Дий Бост е единственият американец, на когото ще разчита селекционерът Любомир Минчев в предстоящите квалификации. През миналото лято в състава бе и центърът Джейсън Уошбърн, но сега той не бе повикан. „Такива са обстоятелствата. Джейсън също е добър баскетболист, но треньорът има нужда от плеймейкър. Тази година ще трябва да покажа защо той избра мен. Сега съм с много повече увереност от миналия сезон.“, заяви Бост.

Националът обаче не пожела да даде прогнози за предстоящите квалификации. „Не мога да обещая нищо, освен това, че ще се борим във всеки мач. Имахме много трудна група през миналата година с отбори като Украйна и Словения, но през тази ще се опитаме да играем по-здраво и всичко ще бъде наред.“

Дий Бост не пропусна и да похвали Александър Везенков за избора му в Драфта. „Везенков е много голям играч. Надявам се един ден да играе в НБА“, завърши той.