Дирк Новицки касира 40 милиона долара за 2-годишен контракт с Далас

снимка: БГНЕС/EPA

Символът на Далас Маверикс Дирк Новицки се договори да получи 40 милиона долара за следващите два сезона.  Така германецът, който през 2011-а изведе тексасци до единствената им титла в НБА, ще бъде част от Лигата до 40-ата си година. 

През 2014-а, когато подписа предишното си споразумение с клуба, той се съгласи да получи доста по-малко пари и тогава се обвърза за 3 години срещу 25 милиона. Сега обаче се възползва от опцията да не изпълни последния сезон от контракта и си осигури още един отличен договор. 

Все пак през лятото на 2017-а той ще има възможност да прецени дали да изпълни и втората година от споразумението и ако го направи ще бъде част от Далас в продължение на забележителните 20 години.  С 29 491 точки, той е 6-и при най-добрите реализатори в историята, като е 13-кратен участник в Мача на звездите. 

Както е известно Маверикс се възползваха и от идването на Кевин Дюрант в Голдън Стейт, като се договориха с ограничения свободен агент Харисън Барнс, като ще му 94 милиона за 4 години, а след това след сделка с Уориърс взеха и опитния център Андрю Богът.