Дино Дзоф: Нойер е номер 1 в света

снимка: БТА/AP

Според легендарния италиански вратар Дино Дзоф уменията на германския страж Мануел Нойер с крака го правят номер едно в света. Самият Дзоф е спряган за един от най-добрите, които някога са слагали футболните ръкавици.

Бившият вратар на Италия следи положението около Световното първенство в Бразилия и не пропусна да коментира неговите топ избраници.

Сред вратарите, които направиха впечатление на италианеца, са и имената на бразилеца Жулио Сезар и стражът на Коста Рика Кейлор Навас.

"Германският пазач в момента е най-добрият в света. Той притежава класа, хладнокръвие и място за позициониране. За разлика от много други свои колеги той играе и невероятно с крака", коментира Дзоф пред Gazzetta dello Sport.

Италианският вратар е впечатлен и от уменията на Жулио Сезар да вдига нивото си на игра, както и внимателното му анализиране на играчите на Чили преди изпълнението на дузпи в осминафинала.

"Можете да видите как той е изучавал внимателно играта на чилийците. Радвам се за него, защото сигурно е имал не лека година. Първо се махна от Куинс Парк Рейнджърс, а след това бе принуден да играе в Торонто. Жулио е лидер. Може би не е на висотата си от годините, прекарани в Интер, но все още може да се разчита на него", сподели Дзоф.

Довечера Бразилия и Германия излизат в първия сблъсък от полуфиналите на Мондиал 2014.