Дин не прости на млад сънародник и е на осминафинал в Крусибъл! Тръмп тръгна мощно срещу Маклауд

снимка: news.xinhuanet.com

Дин Джънхуей е осминафиналист на Световното по снукър. Майсторът на щеката от Китай видя сметката на своя сънародник Жоу Юелонг с 10:5 фрейма.

Още в първата сесия вчера Дин поведе убедително със 7:2 партии и днес просто доигра мача, за да официализира своя успех.

Младият 19-годишен Жоу нямаше оръжия, с които да се противопостави на именития си съперник, но демонстрира качества на бъдеща звезда. Жоу направи няколко добри брейка и дори беше на прага на стотачка, но така и не я осъществи. 

Трите кръга, които премина в квалификациите, за да се появи в Крусибъл са красноречиво доказателство, че Жоу тепърва ще показва на какво е способен и, че китайската школа не спира да бълва таланти.

В следващия кръг в шефийлдския театър Дин ще се изправи срещу победителя измежду Венбо и Карингтън, които засега вървят фрейм за фрейм в своя двубой.

Иначе в първата сесия днес фаворитът за титлата Джъд Тръмп наложи волята си над ветерана Рори Маклауд и води. Асото в колодата взе първите 4 фрейма, но после чернокожият англичанин се съвзе и на свой ред победи в 3 последователни партии, за д аизостава само с 3:4. мачът върви в момента по Евроспорт.