Дин намачка Джъд Тръпм в Крусибъл пред погледа на левскар с фланелка

снимка: SPORTA.BG

Дин Дзънхуей изненадващо гази до момента един от фаворитите на световното по снукър - Джъд Тръмп. Китаецът води с 10:6 фрейма в осминафинален двубой (играе се до 13 от 25) след първите 2 сесии и само чудо би попречило на азиатеца да се класира напред.

Асото в колодата почна супер слабо и неконцентрирано в първата сесия от 8 фрейма. След изиграването им той губеше с 2:6. 

Във втората сесия снощи се стигна до размяна на по 4 фрейма, което прави резултата до момента 10:6 за Дин. 

Любопитно е, че в камерите излъчващи от "Крусибъл" постоянно попадаше и един българин, който се бе сдобил с билет за първите редове на мача Дин - Тръмп. Нашенецът бе сложил фланелка на Левски, с което ясно показа и футболните си предпочитания.

Той попадна в обективите поне 50 пъти и предизвика родните зрители да питат във Фейсбук страницата на Евроспорт наистина ли това е българин.

"Да, видно е, че това е българин, който е с фланелка на Левски. Всеки истински фен на снукъра е задължен поне един път в живота си да посети Шефилд и "Крусибъл" и да гледа на живо световното. Нека да се преброим и всеки българин да пуска своя снимка от Шефилд в нашата страница в социалната мрежа", призова коментаторът на Евроспорт.

Иначе Тръмп демонстрира лоша стрелба от разстояние и дългите топки често бяха проблем за него. Освен това англичанинът не успя да намери отговор на чудесната сейфти игра на Дин и често попадаше в капаните на Китаеца. 

Истинско чудо е, че в последния фрейм от втората сесия Тръмп стигна до успеха. Той изтръгна победата в него, въпреки че Дин бе в зоната на снукърите и се наложи Асото в колодата да гони дивото. 

Китаецът сгреши при игра от снукър към розова топка и така даде фрейма на Джъд. Този следобед Дин ще опита да стигне до четвъртфинала, за което са му необходими 3 от възможните 9 фрейма в третата сесия.

Ето ги и останалите резултати от осминафналите в "Крусибъл":

Джон Хигинс - Рики Уолдън - 10:6

Алистър Картър - Алан МакМанъс - 11:13

Марк Уилямс - Майкъл Холт - 13:8

Антъни МакГил - Марко Фу - 9:13

Бари Хоукинс - Рони ОСъливан - 9:7

Марк Алън - Кайрън Уилсън - 5:11

Сам Байрд - Марк Селби - 11:13


Забележка: Подчертаните състезатели вече са класирани на четвъртфинал, а останалите двубои се играят до 13 от 25 фрейма