Димитров: Трябва ми най-добрия тенис, за да победя Сок

снимка: twitter.com/BBC Tennis

Григор Димитров остана много доволен от третата си победа на финалите на АТР в Лондон срещу Пабло Кареньо Буста. Първата ни ракета отвя испанеца с 6-1, 6-1 за час игра и вече е изцяло концентриран върху 1/2-финала днес срещу Джак Сок. 

"Главната цел е да печеля и го направих. Да, сега трябва да играя мачове в поредни дни и ми се искаше да спестя енергия. Исках просто да бъда максимално точен, да усещам корта по най-добрия начин. Mисля, че и в този мач всичко бе налице, просто следвах развоя", заяви 26-годишният хасковлия след третата си победа. 

"Уверен съм. Този двубой бе донякъде различен, понеже знаех, че независимо от резултата, ще трябва да играя отново в събота. Исках просто да продължа инерцията си, срещу Сок ще бъде един от тези мачове, в които ще трябва да покажа най-добрия си тенис, за да спечеля, просто ще се насладя", сподели Димитров, цитиран от tenniskafe.com.

Той не спести похвали за съперника си на полуфиналите Джак Сок, който хвана последния влак за Лондон с триумф на "Мастърса" в Париж, а в групите направи фурор, като победи Марин Чилич и Александър Зверев. 

"През последните два месеца Джак е невероятен. Играе страхотни двубои, бори се много. Положи много усилия, особено миналата седмица, за да дойде тук, и заслужава мястото си на финалите. Ще бъде един от тези мачове, за които трябва да бъда напълно готов, да играя своя тенис, да се концентрирам върху своята част от корта. Той също ще опита да се придържа към своята игра, да следва своя път, но харесвам шансовете си", сподели Григор Димитров.