Димитров похвали българите: Специално е да виждам толкова родни знамена!

снимка: twitter.com

Григор Димитров посочи фактора, който е изиграл много важна роля за победата му над Доминик Тийм и перфектния старт на финалния "Мастърс" в Лондон. Това за него са били гръмогласните българи, които скандираха името на нашето момче след всяка точка и бяха опънали родните трибагреници в зала "О2" в британската столица. Първата ни ракета заяви, че мачът е бил труден, но е доволен от постигнатото. Той е безкрайно мотивиран и каза, че всяка точка и всеки гейм са от огромно значение.

"Казах и в интервюто на корта, че атмосферата е специална. Страхотно е да виждам толкова български знамена. Няма други думи, с които да го опиша – много е специално", заяви развълнуваният Димитров пред сайта на АТР, цитиран от tenniskafe.com.

"Започнах мача много добре. Доволен съм от начина, по който проведох първия сет. Усещах напрежение, но се движех добре по корта и поемах инициативата във всяка точка. Не усетих и нивото ми да е паднало във втория сет, но той изигра невероятен гейм, за да ме пробие. Трябваше отново да се събера и в третия сет да намеря начин да приключа по добър начин", сподели Григор.

"В края и нервите изиграха ролята си. Щастлив съм. Не е лесно в първия мач в тази зала. Вече съм по-уверен, преодолях бариерата от това да играя тук за първи път", обясни българинът.

Попитан колко важна е победата от психологическа гледна точка, имайки предвид формата на турнира, Григор отговори:

"За да съм честен, не мисля много за това. Гледам мач за мач, развълнуван съм, че мога да изляза и да се състезавам в последните двубои за годината. Искам да видя къде се намирам физически и психически, всичко е позитивно. Всеки мач, всеки гейм, всяка точка е от значение".

Вижте видео от интервюто с Григор ТУК!