Димитър Бербатов остава без собственик?

снимка: asm-fc.com

Собственикът на Монако Дмитрий Риболовлев по всичко изглежда иска да се отърве от клуба, след като днес "Франс Футбол" излезе с информация, че бъдещето на милиардера в отбора е по-несигурно от всякога.

Преди 3 години той закупи контролния пакет акции и започна кампания, която да изравни "монегаските" с ПСЖ във френския футбол. За целта бяха пръснати стотици милиони евро, отборът се върна в Лига 1 и отборът изглеждаше много обещаващо.

Това обаче се промени през това лято, след като Риболовлев продаде двете големи звезди Фалкао и Хамес и смени курса на тима от Княжеството. В момента голямата звезда е Димитър Бербатов, а от ръководството постоянно настояват, че ще залагат на млади момчета от школата.

Желанието на Риболовлев да напусне тима е подсилено и от слуховете, че той е отказал да плати следващата вноска от малко над 6 милиона евро, която Монако дължи по споразумение с ръководството на футболната лига на Франция. През миналото лято "монегаските" се разбраха да платят 50 милиона евро заради различните данъчни закони в Княжеството.

От футболната лига вече са уведомили с писмо ръководството на тима, че ако парите не бъдат внесени, те ще бъдат задържани от сумата, която Монако трябва да получи от телевизионните права.

Една от причините за желанието на Риболовлев да напусне са усложнените взаимоотношения между него и принц Алберт, след като от Княжеството продължават да не издават паспорт на милиардера.

В началото на лятото Риболовлев мина и през тежък развод, който го лиши от половината му богатство.