Димитър Бербатов: Искам да ритам отново във Висшата лига

Българският нападател Димитър Бербатов изрази голямо желание да се върне във Висшата лига. Бербо е свободен агент и все още не си е намерил отбор. Той бе на Уембли тази вечер, за да гледа бившите си отбори Тотнъм и Байер (Леверкузен) в мач от групите на ШЛ.

Митко бе поканен в студиото на BBC "Radio 5", за да каже няколко думи.

"Надявам се скоро да си намеря отбор. Във футбола не става дума за възраст, а за това дали го можеш, или не. Затова се надявам отново да ме видите скоро на терена", заяви Берба, който в момента е свободен агент.
 
Бербо се надява да се завърне отново на Острова. И на въпроса, къде иска да играе той отговори с желание да рита по терените във Висшата лига. "Когато си играл в Премиър лийг, не искаш да ходиш някъде другаде. Затова се надявам, че мога да играя отново тук. Би било страхотно за мен. И преди съм казвал, че най-важното за мен е да забавлявам хората с играта си. Някои футболисти показват все още, че възрастта няма значение във футбола. Пример за това е Франческо Тоти. Така бе и с Райън Гигс.
 
Знам къде се намирам на този етап от кариерата си. Бих бил щастлив да играя за отбор, който може да използва моя опит и познания. Мога да помогна на младите играчи да се развиват и да направя съответния тим по-силен. В крайна сметка всичко опира до това някой да поиска да дойда в неговия отбор и да играя", заяви благоевградчанинът.