Диего Лопес избухна: Аз съм по-добрият и го знаете!

снимка: БТА/AP

Вратарската сага в европейския клубен шампион Реал Мадрид продължава, въпреки че на пръв поглед президентът Флорентино Перес бе внесъл някакъв ред с избора на напускащ голкипър – Диего Лопес.

Според мадридския вестник Marca вратарят изобщо не е останал очарован от плана на Перес, който не само го определя за ненужен и го призовава да си тръгне, но дори планира да не му изплати всички дължими суми по договора.

Диего Лопес има контракт с Реал до 2017-та година и прибира 4.5 милиона евро на сезон, но Перес се опитва да го накара да направи компромис с парите и да се съгласи да напусне срещу не повече от 12 милиона евро накуп.

Аз съм по-добрият и вие го знаете, но правете каквото искате“, побеснял Лопес, когато разбрал за плана на Перес да го разкара, за да разчисти пътя на новопривлечения Кейлор Навас. Естествено, Лопес визирал любимеца в Реал Икер Касияс, когато казал „по-добрият“ на президента.

Лопес се чувства използван от Реал, защото замести успешно Касияс по-миналия сезон, когато Сан Икер бе контузен, а с идването на Карло Анчелоти продължи да пази в шампионата. Бившият страж на Севиля така и не свикнал с факта, че каквото и да прави, никога няма да се ползва със статута на Касияс.

Флорентино Перес се надява да успее да продаде Лопес, но засега към него няма конкретни оферти, въпреки че испанските медии говорят за интерес от страна на Монако. Монегаските обаче са свързвани и с привличането на Виктор Валдес, а в състава си имат реномирани голкипъри като Даниел Субашич и Серхио Ромеро.

Ако Лопес не си намери нов отбор, по-скоро би останал твърда резерва в Реал до края на календарната година, отколкото да се съгласи да си тръгне, без да си е получил всички заплати по договор.