Диего Лопес благодари на Реал, подписва с Милан

Испанският вратар Диего Лопес изказа благодарностите си към вече бившия си клуб Реал Мадрид за предоставения шанс да играе на най-високо ниво с екипа на „белия балет“. Както е известно, стражът се оказа ненужен в състава на европейския клубен шампион и президентът Флорентино Перес насърчи Лопес да си намери нов отбор.

Вратарят бе ухажван от редица клубове в Европа, но в крайна сметка най-последователни в интереса си се оказаха от Милан.

„Надявам се още утре да осъществя преминаването си в Милан, няма да има никакви проблеми на медицинските тестове. Времето ми в Реал бе изключително важен период от живота ми и мога да кажа само „благодаря“ на всички в отбора. Много се радвам, че идвам в отбор като Милан“, заяви Лопес в Милано.

Раздялата му с Реал не бе от най-цивилизованите, след като Перес буквално му показа вратата, за сметка на Икер Касияс и новопривлечения Кейлор Навас. Според испанските медии Лопес е загубил хладнокръвието си по време на неприятните разговори с ръководството и е крещял „аз съм по-добрият и вие го знаете“.