Дидие Дрогба се оттегли от международната сцена

снимка: БТА/XINHUA

Легендарният нападател на Кот д'Ивоар Дидие Дрогба обяви чрез акаунта си в Туитър, че се оттегля от националния отбор на страната.

„С голяма тъга обявявам решението си да се оттегля от националния отбор на Кот д'Ивоар. Тези 12 години в националния отбор бяха пълни с емоции. От първия до последния мач съм се опитвал да давам най-доброто за страната си.

Много съм горд, че бях капитан на този отбор в продължение на 8 години. Горд съм, че помогнах за установяването на страната на световната футболна сцена. Горд съм, че участвах на три Световни първенства и на два финала за Купата на африканските нации.

Не мога да благодаря достатъчно на всички мои фенове за цялата любов и подкрепа през тези години. Всички мои голове, всички мои мачове, всички победи – те са за вас. Обичам ви.

Дължа благодарности и на своите съотборници – играчите, с които споделих всички тези емоции. Пожелавам ви много успехи и много топло посрещане на новия мениджър,“ се казва в изявлението на Дрогба.

За националния отбор на Кот д'Ивоар, за който дебютира през 2002 година, футболистът на Челси изигра 104 мача и отбеляза 65 гола.