Ди Матео отряза Стан за нов договор, легенда на тима го успокоява с ласкави думи

снимка: БГНЕС

Ръководството на Астън Вила няма да предложи договор на Стилиян Петров, съобщи официалният сайт на клуба. Въпреки невероятното си завръщане към професионалния спорт след успешната борба с левкемията, бившият капитан на България не попада в сметките на мениджъра на бирмингамци Роберто Ди Матео.

„Стилиян е вдъхновение за всички. Аз разговарях с него и му изложих моите съображения. Предложих му да остане в клуба на друг пост. Той трябва да обсъди офертата със своето семейство и да ни каже какво е решил“, заяви Ди Матео.

Българският футболист бе диагностициран с остра левкемия през март 2012 г., което го принуди да се оттегли от футбола. Бившият капитан на Вила се възстанови напълно, след което реши да направи невероятен подвиг и да опита отново да играе сред най-добрите.

Все още не е ясно дали Петров ще приеме позиция в клуба или ще продължи да преследва голямата си цел, а именно завръщане в професионалния футбол.  

"Искам да кажа Стан Петров, че ти си моят герой. Ти остана завинаги в сърцата на футболните фенове по света. Благодаря ти!", написа легендата на бирмингамци Стан Колимор в социалната мрежа и предизвика вълна от одобрителни коментари.

Друг бивш английски футболист - Мат Холанд, също сподели силни думи за Стенли: "Трябва да кажа, че Стан Петров е вдъхновение за всички нас. Какъв човек!!"