Дежа Вю! Вадят боса на Юве от футбола заради далавери

Юристите на Италианския футболен съюз (FIGC) сензационно поискаха отстраняването на президента на Ювентус Андреа Аниели от футбола. Причината за това е сериозно нарушение на правилата за продажба на билети, феърплея и етичния кодекс за поведение на FIGC.

Прокурорът Джузепе Пекораро поиска отстраняването на Аниели от футбола за 2,5 години и персонална глоба от 50 000 евро. За Ювентус като клуб може да бъде наложена санкция от два домакински мача пред празни трибуни и финансова глоба от 300 000 евро.

Босът на „бианконерите“ трябва да се яви в понеделник пред спортния съд на Италианския футболен съюз, за да отговори на обвиненията, че лично е подпомогнал продажбата на билети за ултраси на Ювентус, който са тясно свързани с организираната престъпност в Италия.

Както е известно, само преди десетина дни президентът на „Старата госпожа“ Андреа Аниели беше избран за председател на Европейската клубна асоциация. Той наследи на поста германската футболна легенда Карл-Хайнц Румениге. Не е ясно как едно отстраняване от футбола ще се отрази на Аниели като шеф на ЕКА.