Дейвид Бекъм обяви официално създаването на Маями

галерия:

снимка: БТА/AP

Бившият футболист Дейвид Бекъм обяви официално, че са направени първите стъпки по основаването на негов футболен отбор в Маями.

38-годишният Бекъм напусна света на футбола през май месец след като игра в колосите Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Милан, ЛА Галакси и ПСЖ.

Дейвид отдавна обяви своето намерение да се занимава с футбол и след кариерата си и обяви, че това е естествено професионално развитие за него.

Той обяви, че иска да създава играчи от световна класа, които да бъдат обичани от милиони. Английският идол добави, че ще бъде построен голям стадион, който ще приема домакинските мачове на отбора.

Все още не беше обявена дата кога влиза отбора на Бекъм в Мейджър Лийг Сокър (МЛС).

„Искам да изградя мой собствен отбор,“ заяви Бекъм на официалната пресконференция.

Амбицията на Бекъм да притежава отбор не е от вчера. Още при подписването на договра му с ЛА Галакси през 2007 година е имало клауза за това от МЛС да му дадат право да изгради отбор срещу 25 милиона долара такса в лигата, която по принцип е двойно повече.

„Това е невероятен момент за мен, моето семейство, моите приятели и партньори. Ние планираме да направим отбора глобален. Искам да създам клуб, който ще тръгне от нулата, за да стане един успешен и голям клуб.“

4063452

"Първата цел, която съм си поставил и изграждането на академия за деца . Искаме да имаме местни таланти от града, не само от чужбина. Развитието на американският футбол и националния отбор показва, че тук има много таланти."

"Работил съм с някои от най-добрите отбори и футболисти в света и това е моята мечта. Ще доведем играчи от световна класа в отбора," заяви Бекъм.

В момента лигата на САЩ е от 19 отбора, като още през 2013-та шефовете на МЛС обявиха, че два нови отбора ще се присъединят през 2015-та година.

Това ще са отборите на Орландо Сити и Ню Йорк Сити, които са част от проект на Манчестър Сити.

Последният отбор на Маями в МЛС издържа четири години преди да се разпадне през 2001 година и да прекрати съществуването си. Това беше отбора с най-ниски приходи в лигата и той фалира в началото на века.

Сега обаче феновете дори пяха песни по време на представянето на информацията от Дейвид Бекъм.

4063450

Маями е един от най-красивите градове в САЩ. Баскетболният тим събра най-големите звезди на НБА и две години поред е шампион. Дори голямата звезда на тима Маями Хийт Леброн Джеймс обяви през ноември, че има разговори с Бекъм за сътрудничество относно създаването на нов футболен отбор в Маями.