Девойките на "Казанлък Волей – Багира" мачкат на държавното

Със силна серия от 6 победи младите волейболистки на ВК "Казанлък Волей – Багира" се класираха убедително и директно на финалите от републиканското волейболно първенство за девойки, старша възраст. Това стана на завършилия в спортна зала „Багира" в Казанлък национален пролетен турнир на регион „Странджа”, предварителен кръг от тазгодишния шампионат при девойките, старша възраст, където "розите"  останаха едноличен лидер в класирането.
 
Младите казанлъчанки, водени от старши треньора на представителния женски тим – Десислава Величкова, демонстрираха тотално превъзходство над всичките свои съперници и грабнаха поредни победи с по 3:0. Във всички свои мачове волейболистките на ВК "Казанлък Волей – Багира"  даваха максимум по 10-11 точки на съперничките си в отделните геймове.
 
Във всички турнири на регион „Странджа” тази година, младите казанлъчанки отново показаха отлична спортна форма и добра класа, като превъзхождаха напълно съперничките си. "Розите" не крият високите си амбиции през това волейболно първенство при девойките, старша възраст , и се заканиха да зарадват казанлъшките фенове с резултатна игра и медали с висока стойност от тазгодишния шампионат.
 
Втори в приключилия турнир в зала „Багира“ завърши тимът на „Лидер“ от Пазарджик, а трети и четвърти са старозагорският „Берое“ и „Раковски“ от Димитровград. Тези отбори ще участват в квалификация, допълнителен турнир, който ще се състои през март. 
 
В първия месец на пролетта предстоят още няколко последни турнири в регион „Странджа“ с участие на млади волейболистки на ВК "Казанлък Волей – Багира". От 11 до 13 март девойките младша възраст на „розите“ ще отстояват първото си място от есента на турнир в Димитровград.
 
На 18, 19 и 20 март спортна зала "Багира" приема турнир за девойки до 15 години. На 26 март в Казанлък ще бъде организирано и състезание за момичетата до 13-годишна възраст, а от 12 до 17 април – за момичета до 12 години. Най-малките, момичета до 10 години ще играят в Чирпан и в Казанлък на 23 и 24 април.