Детройт с ново звездно попълнение

галерия:

снимка: nba.com

Едно от най-актуалните имена сред свободните агенти в НБА през това лято - Брендън Дженингс, най-накрая успя да си намери отбор, в който да продължи кариерата си.

 

След края на сезона се очакваше той лесно да си намери тим, който да му плати над 40 милиона долара за период от 4 години, а през кампанията отказа да продължи договора си с Милуоки Бъкс, смятайки че може да си намери по-добър отбор за повече пари.

 

Това обаче не се случи, а Милуоки му предложи едва 4.6 милиона долара за една година, тъй като той е ограничен свободен агент, а никой не поиска неговите услуги.

 

В крайна сметка обаче Детройт Пистънс изяви желание да има плеймейкъра в своя състав и ще сключи сделка с Бъкс за правата на Дженингс.

 

Играчът ще подпише договор за 3 години и 24 милиона долара със сегашния си отбор, а след това веднага ще бъде разменен. В Милуоки ще акостират трима играчи, като със сигурност единият ще е Брендън Найт.

 

Това ще е второ мащабно попълнение на "буталата", които по-рано успяха да си осигурят услугите на Джош Смит от Атланта Хоукс.