ДЕТРОНАЦИЯ: Фюри прати Кличко в пенсия

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Титлите в WBO, IBF, WBA и IBO вече имат своя нов носител и той се казва Тайсън Фюри! Англичанинът спечели отличията след като победи вече бившия шампион Владимир Кличко, който успя да направи 19 успешни защити на поясите си в рамките на 9 години, 7 месеца и 8 дни. Съдиите отсъдиха единодушно в полза на новия шампион, като резултатите според тримата рефери бяха 115:112, 115:112 и 116:111.

65 000 души на "Есприт Арена" станаха свидетели на доста класен мач, в който си пролича прекрасната техника на Фюри, с която той се зарече дори да нокаутира Кличко преди края на шестия рунд. Това не се случи, но все пак се видя, че британецът и неговият екип знаят слабите места на Д-р Стоманен чук.

4150955

Първи рунд

В началото на срещата двамата предимно се защитаваха, като не предприемаха излишни рискове. В края на частта, статистиката показа, че все пак Фюри е бил по-настоятелен, отправяйки 25 удара, срещу само 13 от Кличко.

Втори рунд

Втората част започна с доста по-настоятелна игра на Фюри. Британецът се приближи към съперника и започна да опитва по-смели удари. В средата на рунда Фюри успя да нанесе два бързи прави удара, като безспорно тази част отива в негова полза.

Трети рунд

В тази част от срещата британецът държеше ръцете си предимно под кръста, без да използва гард. Очудващо шампионът не проявяваше интерес към тази стратегия на опонента си и не опита атака.

Четвърти рунд

В четвъртия рунд отново Фюри бе оличаващият се боксьор на "Есприт Арена", като тактиката без гард продълаваше да бъде използвана.

Към момента британецът води с 39:37 точки.

Пети рунд

В петата част на мача, зрителите на боксовото шоу видяха и как се стигна до "първа кръф". Прекрасен десен прав от Фюри доведоха до разкървавяване под лявото око на украинеца.

Шести рунд

При преполовяването на срещата отново Фюри бе по-бързият и по-атакуващ боксьор на ринга, като успя да нанесе още няколко прави удара на шампиона.

Седми рунд

В тази част клинчовете зачестиха и очаквано играта се забави. Статистиката показа, че по-деен все още е Фюри, който до момента е нанесъл общо 190 удара, срещу само 111 от Кличко.

Осми рунд

И след този рунд доминацията на Фюри не спираше, като това се видя при точно нанесените удари - 44 срещу 29 от претендента.

Девети рунд

В тази част играта драстично се "отвори". Първо Кличко успя да пласира добър ляв, а веднага след това и десен право в главата на противника. Британският боксьор обаче не остана длъжен на Кличко и отговори с няколко удара.

Десети рунд

В тази част нито един от двамата не показа нещо "по-", като предимно играта бе прекъсвана от клинчове, които и двамата предизвикваха.

Единадесети рунд

В предпоследната част Фюри тотално прегази опонента си, като в края успя да отправи два леви прави поредно, с което зашемети Кличко.

Дванадесети рунд

Кличко отчаяно търсеше начина как да нокаутира опонента си, тъй като бе наясно, че изпуска мача. В крайна сметка до нокаут не се стигна и очаквано Фюри бе провъзгласен за новия крал на световния бокс.

След края на срещата, типично в свой стил, Фюри взе микрофона и огласи "Есприт Арена" с изпълнението на песента на Aerosmith - I don`t want to miss a thing, като я посвети на съпругата си.

Към момента претендентът няма загуба в световния бокс, след като спечели срещу всичките си 24 противници, 18 от които нокаутира.

206-сантиметровият британец към момента е най-високият противник, който Кличко е имал, като това несъмнено ще му даде предимство. 

Той има огромно желание да се окичи с короната на Кличко, като на няколко пъти даде обещание, че ще нокаутира съперника си до шестия рунд. 

Кличко от своя страна ще защитава титлата си срещу 27-ми противник, като Фюри е 13-ят който се качва на ринга без да е бил побеждаван преди това. Д-р Стоманен чук има 64 победи, 54 с нокаут и само три загуби в професионалната си кариера.

В България срещата ще може да бъде гледана по канал Sport + HD, като галавечерята на стадион "Есприт Арена" в Дюселдорф започна в 22:00, като се очаква шоуто Кличко - Фюри да стартира 15 минути преди полунощ.