Дешам връща Евра в националния

снимка: БТА/AP

Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан повика Патрис Евра от Манчестър Юнайтед за баражите по пътя към Световното първенство с Украйна.

Евра беше реабилитиран от Френската федерация по футбол след наказанието, което оттам му наложиха през миналия месец.

Тогава той в телевизионно интервю нарече Луис Фернандес и Биксен Лизаразу негодници.

"Той е реабилитиран, така че аз реших да го повикам за мачовете и ето, че е включен в състава", коментира Дешан, който освен това добави в групата и халфа на Лил Рио Мавуба.

Мавуба досега не е бил основен играч нито при Лоран Блан, нито при Дешам, но след като се появи в контролите с Австралия (6:0) и с Финландия (3:0), явно е оставил добри впечатления.

"Аз и играчите сме напълно концентрирани за тези мачове, които са много важни за цяла Франция. Пишете каквото искате, ние сме фокусирани върху спортната част на нещата, коментира още националният селекционер на Франция, цитиран от БТА.

"Изборът, който съм направил за тези мачове, е изцяло базиран на спортните критерии, добави още той, след като му беше припомнено, че през 2010-а година защитникът Евра беше един от хората, които подкрепиха Никола Анелка в споровете му с тогавашния селекционер Раймон Доменек.

Самир Насри, който след Евро 2012 беше изваден от отбора заради обиди към журналист, също е в състава. Големите надежди на Франция обаче са свързани с Франк Рибери, на който се разчита да измъкне победи в мачовете на 15-и и на 19-и ноември.