Дешам пуска резервите срещу Еквадор

снимка: БТА/AP

Френският национален селекционер Дидие Дешам ще заложи на няколко новобранци в състава за двубоя срещу Еквадор от Мондиал 2014, след като световните шампиони от 1998 година вече си осигуриха класиране на осминафиналите.

Полузащитникът Йоан Кабай е наказан заради натрупване на жълти картони, докато Патрис Евра, Матийо Валбуена и Матийо Дебюши лекуват леки травми и тяхното здраве едва ли ще бъде рискувано.

Дешам все още не е обявил публично тактическите си замисли за този мач, но е силно вероятно и някой от нападателите да седне на пейката.

 

"За да добиеш опит, трябва да играеш. Тези футболисти рано или късно трябва да направят своите дебюти, а сега моментът е много удобен. Трябва да търсим най-добрия баланс между тези с по-малко опит и тези, които вече изиграха два мача на световното първенство. Не може да имаш отбор, когато собствените ти футболисти не са свикнали да играят заедно", обясни Дешам.

Френският селекционер добави, че няма да подцени отбора на Еквадор, който се бори за класиране на осминафиналите. "Уважавам твърде много еквадорците, за да определям мача срещу тях като лесен", добави Дешам.