Дешам недоволен от равенството с Еквадор

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Франция Дидие Дешам не беше доволен от нулевото равенство след Еквадор, а от класирането на отбора за осминафиналите на Световното първеснтво 2014 в Бразилия.

"Беше по-добре да спечелим мача, но това не променя нищо. Липсваше ни ефективност тази вечер, но най-важното е, че се класираме за осминафиналите и завършваме на първо място в групата.

Много големи отбори бяха елиминирани, но ние сме тук. Гордея се с постигнатото от моите футболисти. Не се възползвахме от всичките си шансове, но това не може да ни попречи да се радваме. Трябваше да бъдем внимателни срещу бързите играчи на Еквадор, които бяха опасни дори и с 10 души на терена", коментира Дешам.

На осминафиналите Франция ще играе с Нигерия, а френският специалист не се съмнява, че мачът ще е труден.

"Всички мачове са трудни. Аржентина дори имаше труден двубой срещу Нигерия. Това са срещи с висока интензивност и е трудно да се класираш за следващата фаза.

Огромно удовлетворение е, че сме на първо място е групата, но това не е краят. Нигерия е сериозен и бърз отбор, така че ще бъде много труден мач", добави селекционерът на Франция.