Дерменджиев: Отборът не е готов, но имаме време да вдигнем нивото за Жалгирис

снимка: БГНЕС

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев поясни, че от лагерите не може да се правят крайни изводи за представянето на отбора през сезона. Според него контролите са едно, а двубоите от шампионата съвсем друго. Спецът разкри, че равносметка ще се прави след първия мач с Жалгирис от Шампионска лига.

"Винаги сме доволни от лагерите, но в крайна сметка, когато започне първенството ще е ясно. След мача с Жалгирис ще видим какво сме отработили. Мисля, че това, за което отидохме в Австрия, го направихме. Отборът още не е готов. Имаме още малко време да вдигнем нивото и да се подготвим за Жалгирис. Гледахме много техни мачове. Имат промени, имат подобрения. Може да се каже, че вече ги познаваме добре", каза Дерменджиев на "Летище София", след като отбора се върна от Австрия. 

"Засега ние си имаме футболисти, които мисля, че ще свършат работа. Казах, че искам да се запази състава. Това са футболисти, които вече имат достатъчно добра рутина, но ако има добра оферта, собствениците ще решат какво да направят. Дори да загубим още един футболист, ще се справим и без този, който загубим. Ние се готвим последователно. Винаги съм казвал, че жребият си е жребий и това е нашата съдба. Започваме с Жалгирис и след това ги караме подред. Следим съперниците и имаме много добра информация за всичко", заяви спецът.