Дерменджиев: Наши грешки направиха головете

снимка: БТА/AP

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев прие философски поражението с 0:4 от Базел и обяви, че индивидуални грешки са били причината за разгромния резултат, който „не отговаря на играта“.

„Груби индивдуални грешки направиха головете, без да искам да обвинявам никого, защото всеки може да сгреши. Един пас от 35 метра ни направи гол, но всеки може да сбърка и да загуби. Мисля, че имаме още два мача и трябва да ги изиграем на ниво. Това е, получихме много голове, което не е типично за нас, но те дойдоха от грешки.

Моци, освен, че е добър футболист, той е характер и организира цялата защита, така че неговото отсъствие винаги се чувства и сега го видяхме. Базел са един добър отбор, добре контролира топката, организират разнообразни атаки, но се видя, че с грешките ни им беше по-лесно.

Анисе е по-различен, той игра по-добре с Ливърпул, сега идеята ми с него беше и ние да контролираме топката, а не само да се борим да я отнемем. Пак казвам, че до гола, за който е стопроцентова наша грешка, седяхме добре на терена – не ме е заблудил мачът в София никакъв случай.

Аз им казах преди началото, че този мач ще е най-трудният. Базел знае за какво играе, те също бяха смутени при гостуването на нас, а сега вижте как протече мача. Лошото е, че головете не отговарят на играта.

Всеки мач в Шампионска лига е много сериозен тест за всеки един играч и за отбора. Много смело мога да кажа, че те узряват, много пъти го повтарям. Независимо, че е загуба, всички ние виждаме, че узряваме и анализираме грешките си.

Лудогорец има много висока цел – на всяка цена ще играем за победа с Ливърпул, знаем, че са загубили мача. Ако успеем да ги бием, ще имаме шест точки и ще чакаме развоя на последните мачове.

Хората, които идват да ни гледат, идват с удоволствие и с удоволствие подкрепят отбора и да гледат добри мачове. Тази публика заслужава големи мачове, радвам се, че разнородна публика пълни стадиона. Благодаря им и ги призовавам пак да бъдат на нашите мачове, за да подкрепят отбора на България“, завърши Дерменджиев пред bTV Action.