Дерменджиев: Левски ни е черна котка

снимка: БТА

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев призна за криза в неговия отбор след дългия сезон в България и в Шампионската лига. Левски отстрани Лудогорец в мача-реванш между двата отбора на стадион "Георги Аспарухов" с късен гол на Антонио Аниете. 

„Стана един добър мач. Имахме 3-4 ситуации, в които трябваше да вкараме. В крайна сметка това е един турнирен мач. Резултатът 0:0 беше изгоден за нас. Трябваше да отбележим, но допуснахме гол, който е колективна грешка. Не мисля, че ни надиграха. Ситуацията за гола беше епизодична атака. И първото и второто полувреме имахме ситуации, но не успяхме да отбележим”, заяви Дерменджиев. 

„Бих казал, че Левски се превръща в черна котка, щом губим вече втори мач. Левски е сериозен отбор, но мисля, че в този мач играхме добре в условията на вятър.Футболистите играха тактически добре. Имаше един момент, в който трябваше да бъдат малко приземени, защото излизаха по-лежерно". 

„Този мач ще ги мотивира повече и сега ще искат да докажат каква е класата им. Казах още през зимата, че движението на отбора ще е такова. Ще има лъкатушене.Този отбор има лимит на качества, които трябва да бъдат поддържани дълго време. Това все пак са живи организми, които неминуемо имат някакъв спад. Но това не трябва да се превръща в криза. В Лудогорец работят изключително разумни хора”, сподели още наставникът на Лудогорец