Дерменджиев: Броим дните до мача в Жалгирис

снимка: БГНЕС/EPA

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев направи обобщен анализ на целия лагер, който неговият отбор изкара в Австрия. От понеделник ще се готвят за мача с Жалгирис в Шампионска лига. Двубоят в Латвия е на 12 юли от 21:00 часа.

„Хубава контрола. Ахмат е добър отбор, на 16-и им започва първенството. Те са в прилична форма, което е добре за нас. Вчера бях спокоен, въпреки загубата. Головете бяха от три наши грешки. В друг мач няма да бъде допуснато. В по-голямата част от времето имахме контрол върху топката срещу петия в руското първенство. Добър мач за нас“, каза Дерменджиев пред Диема Спорт.

„Важното е, че създаваме ситуации. Двата гола бяха достатъчни, но пропуснахме ситуации. Ние се стараехме да не допускаме те да създават, но във футбола се получават такива неща. Работим и за фаза защита да играем добре. В края на второто полувреме играхме под натиск. При тях влязоха по-свежи футболисти, което се отразява“.

„Броим дните до мача с Жалгирис. Като работа – свършихме я. Футболистите ни не са в оптимална, но в добра форма. За тези 10 дни ще се приближим към спортната форма, която е необходима. Имаме още две контроли в България. Прибираме се утре в България, играчите ще имат ден и половина за почивка. Никога не сме се крили от никого. Въпреки че от Копенхаген, например, не ни изпратиха запис от една контрола, която играха. Тогава те го скриха, но при нас всичко се вижда“, заяви спецът.

„Имаме всички мачове на Жалгирис. Наши хора гледаха и официалните им двубои, както и контролата с Гьотеборг. Сега ще играят срещу БАТЕ Борисов и ще направим всичко възможно наши хора да я гледат“.

„Спокойствие не може да има. Жалгирис също са последователно няколко пъти шампиони. Те са компактен отбор и не бива да се подценяват. Ако не бъдем концентрирани, ще страдаме“, завърши Дерменджиев.