Дербитата в А група са събрали най-много зрители през уикенда

снимка: levski.bg

След завръщането на българския футбол в ефира на TV7 и NEWS7 двата канала заеха лидерската позиция през уикенда.

Според пийпълметричните данни софийското дерби между отборите на Левски и Славия, което се излъчи в ефира на TV7 в събота от 15:30 ч., е достигнало до над 800 000 зрители в активна възраст. В най-гледаните моменти пазарният дял е над 20%.

В същото време най-рейтинговото предаване от Олимпийските игри в Сочи и от цялата съботна програма на БНТ1 е галаконцерта от фигурното пързаляне с дял едва 10%, като в същото време Nova и bTV остават поне с 3 пункта след TV7.

Подобно е положението и в неделя. Дербито между Ботев (Пловдив) и Лудогорец (Разград) също отчете най-добрите резултати в следобеда, което показа, че феновете на българския футбол предпочитат програмата на TV7.

Днес TV7 ще им предложи още една битка от първенството на А футболна група - Черноморец (Бургас) – ЦСКА (София) в 17:30 ч., като студиото започва точно в 17:00 ч.

Тази пролет футболът отново е акцентът в програмата на двете телевизии. В подкрепа на българския спорт освен мачовете от А група, единствено TV7 и NEWS7 ще излъчат и решителните срещи от турнира за Купата на България, които започват на 12 март.