Демирева: В Рио ме хвана страх, а след това се ядосах на себе си

Най-силно представилата се българка на Олимпийските игри Мирела Демирева сподели интересни факти около себе си в предаването "Ники Кънчев шоу" по „Дарик Радио“. Сребърната медалистка от Рио 2016 разкри подробности за кариерата си, както и за помощта, която получава от председателя на БОК и легенда във високия скок Стефка Костадинова.

"България има страхотна история откъм леката атлетика. Майка ми е спринтьорка, баща ми е на 400 метра с препятствия. Събрала съм най-доброто от двамата и това се възпроизведе във високия скок", сподели Мирела в предаването.

"Познавам Стефка Костадинова, чуваме се от време на време, мога да я питам за съвет винаги. Винаги ме е подкрепяла, винаги ми е давала съвети, видяхме се и в олимпийското село. Мотивира ме, даде ми ценни съвети, тя е много щастлива за мен. Свръхчовешки е рекордът на Стефка, но всички сме хора и някога ще падне. Но в близките години не виждам как ще се случи. Бланка Влашич беше близо, но не успя да се опази здрава за дълъг период. Това се постига изключително трудно", сподели атлетката.

"Като цяло аз не съм от най-стабилните скачачи. Почти винаги имам грешки в скоковете си, но аз съм от спортистите, от които могат да се очакват изненади. Фаулът не ме притесни, но на Игрите го направих, защото се бях уплашила. Но в един момент разбрах от какво ме е страх. Когато това се случи, се ядосах на себе си и се мотивирах да се представя по-добре."

"Най-високо съм скачала 197 см, разликата до 209 е много голяма. Трябва ми време, опит, вярвам, че мога, вярвам в потенциала си. На тренировка не скачам много високо, това е индивидуалната ми методика. Работя основно върху разбега си", допълни европейската вицешампионка.

"Много е важно треньорът до теб да те спира, да ти позволява да си правиш реална преценка. Основната ми работа с него е по време на тренировки, а не на състезание, защото там преследваме височини."

"В момента си почивам, не спазвам режими. Сега ще се отдам на почивка, най-вероятно в Гърция, защото в България стана хладно за море", сподели медалистката.

"Бих насочила децата си към спорта, защото това е нещо красиво. Професионалният спорт е нещо различно, но по всяко време изборът е твой дали да продължиш, или да спреш, всичко зависи от теб", завърши Мирела Демирева.