Делио Роси бие шута на Аймен Белаид

Делио Роси все повече потвърждава впечатлението, че не е особено последователен, когато става дума за селекцията и за отношението му към играчите, пише „Меридиан мач“. Опитният специалист е преобърнал на 180 градуса мнението си за Аймен Белаид. Французинът с тунизийски корени бе върнат на „Герена“ по изричното настояване на Роси, който го гледа в няколко тренировки през есента.

Тогава италианецът аргументирал положителната си оценка за играча с това, че имал силен ляв крак, а той предпочитал да има бранител с такава особеност. Именно за това Белаид стана първото зимно попълнение, а за сметка на това от състава бе освободен бившият национал Димитър Пиргов.

По време на контролите в Малта Аймен редовно получаваше шанс, още повече, че Холмар Ейолфсон бе пуснат на турне с националния отбор на Исландия в Индонезия. Именно по време на лагерите обаче Белаид се утвърдил и като един от най-близките на Габриел Обертан, а звездата е в негласен конфликт с Роси. Италианецът сега коментирал, че защитникът се влияел от своя сънародник и не работел според неговите изисквания, твърди „Меридиан мач“. За това най-вероятно през лятото той ще бъде освободен.

Според една от версиите причина за напрежението между Роси и Обертан е изразена позиция от бившия играч на Манчестър Юнайтед, че румънецът Нелуц Рошу трябва да получава повече шансове за изява в титулярния състав.