Делегат на конгреса рецитира стихове в чест на Боби

снимка: БТА

Делегатът от Футболен клуб Бойчинов (с.Коиловци, Плевенски окръг) Емил Илиев втрещи всички в конгресната зала, след като прочете стихотворение за Борислав Михайлов от трибуната на седмия конгрес на БФС. То започва с "Боби, фантастичен, Боби, президент".

По-надолу се описва накратко епопеята на вратаря Михайлов от световното в САЩ, а също така и, че е горд представител на вратарската династия Михайлови, като и за тримата поотделно - Бисер, Борислав и Николай, има по една строфа в творбата.

Малко по-късно пред журналисти човекът от плевенското село разказа, че е на 65 години, но сърцето му е разделено на три, когато стане дума за любов: футбол, поезия и лозарство.

"Няма да кажа лоша дума никога за Борислав Михайлов", каза той пред репертерите, а след това запитан, как би реагирал, ако и Стоичков се бе явил на конгреса, той каза, че и за Стоичков има стихотворение, което започва така:

"Прелитайки над стадиона, виждам шампиона. На "Ноу Камп", той стана великан".

Делегатът има стихотворения и за всички свои любими футболисти Георги Денев, Димитър Якимов и Методи Деянов.

Една от последните му творби е за мача Барселона - Валенсия. "На "Местая" Меси три гола наниза, стадионът избухна все едно е видял Мона Лиза".