Дел Потро: Не искам да чувам за тенис няколко седмици

Серията от 15 поредни победи на Хуан Мартин дел Потро намери края си в Маями, след като аржентинецът отстъпи на Джон Иснър на полуфиналите. Делпо обаче отпътува към Тандил в отлично настроение и няма търпение да се отдаде на заслужена почивка.

„Играх добре. Направих добър турнир и се прибирам у дома с много поводи да празнувам. Джон заслужаваше да победи. Сервираше удивително и игра превъзходно в тайбрека. Беше прекалено добър за мен“, каза Кулата от Тандил.

„Има по-добър сервис от моя и когато играе така е сред най-тежките съперници в Тура. Не са много тенисистите, които могат да върнат сервиса му. Непрекъснато прави и уинъри. Има ли ден, винаги може да спечели такава титла.“

Иснър не предостави нито една точка за пробив на опонента си и дори не му позволи нито един път да докара гейм от посрещане до дюс. Разбира се, не трябва да забравяме и за натрупаната умора у аржентинеца, който напоследък игра много тенис и спечели последователни титли от Акапулко и Индиън Уелс.

„Стъпя ли на корта, обичам да играя тенис. Получавам много любов от феновете и забравям за болката. Джон просто си бе по-добър, няма какво да направя. Сега ще си направя една ваканция, може би седмица или повече. Зависи как се чувствам. Искам да се прибера в Тандил, да напрвя барбекю и да прекарам време със семейството и приятели, да не говоря няколко седмици за тенис.“

TennisKafe.com