Дел Пиеро представи автобиографията си

галерия:

снимка: БТА/AP

Легендата на италианския футбол и Ювентус Алесандро Дел Пиеро, който в момента защитава цветовете на австралийския ФК Сидни, представи своята автобиография.

Книгата на 39-годишния нападател е със заглавие : „Играя: Моят живот на и извън терена“. Тя е пусната в продажба в Австралия и Нова Зеландия. Ето някой от най- интересните мисли публикувани от Fox Sport.

Австралия ме презареди и ми даде това, от което имах нужда. Тя не е просто място, тя е състояние на ума. След като напуснах Ювентус, получих много оферти, главно от Италия. Те бяха много повече от това, което очаквах“

„Не е нужно да се изтрие миналото, или поне аз не знам. Винаги съм казвал, че няма да играя за друг италиански отбор, въпреки моето дълбоко уважение към другите клубове. Аз продължих с това“.

„Мениджъри, треньори и колеги ме накараха да се чувствам наистина поласкан. Вероятно те се надяваха да се възползват от всяко чувство за реванш, което може да съм имал срещу Ювентус, но аз никога не съм се чувствал така“.

Дел Пиеро се върна малко назад във времето като сподели, че никога няма да забрави последния си мач за Ювентус. Той определи това изживяване като най- спонтанното, искрено и невероятно чувство, което е имал. Той сподели, че е получил многобройни оферти от други клубове по целия свят, но е осъзнал, че не е възможно да спечели повече от това, което е печелил с Ювентус и Италия, затова е търсил нещо различно.

„Австралия означава много за мен. Дори и след като вече не съм тук, ще помня тази авантюра като повратен момент в живота ми, а и не само в професионалния си живот.“

"От момента, в който пристигна на летището и от първата ми тренировка, да не говорим за първата ми игра, имах честта и отговорността да бъде честван като емблема на футбола и на спорта като цяло, символ на растежа на целия австралийски футбол“.

Вече на 39 години, Дел Пиеро е в последната си година от договора си с ФК Сидни. Все още не е решил дали ще играе и през следващата година, когато вече ще бъде на 40. Италианецът сподели, че още няма определена дата за неговото отказване. Надява се и след като приключи кариерата си като футболист да остане близко до играта и да стане треньор.