Дел Боске напуска Испания след Евро 2016

снимка: БТА/AP

Националният селекционер на еврошампиона Испания Висенте дел Боске намекна, че Европейското първенство във Франция през 2016-та година евентуално ще бъде последният му голям турнир начело на „Ла Фурия“.

„Голямата цел в момента е да се класираме на Евро 2016, след това ще видим какво ще стане. В момента си мисля, че това ще бъде последното ми голямо първенство с Испания, искам да спечеля титлата и да се откажа. Винаги съм се стремял да бъда шампион, независимо дали съм в национален или клубен отбор“, заяви специалистът пред Испанското национално радио.

Дел Боске ще навърши 64-годишна възраст през декември, а откакто пое селекционерския пост от покойния Луис Арагонес през 2008-ма година, продължи възходящата линия на златното испанско поколение звезди.

Дел Боске изведе „Ла Фурия“ до първата световна титла през 2010-та година в ЮАР, а две по-късно спечели защити успешно европейската корона. Сега основната му задача е да изгради нов солиден национален отбор, който да е способен пак да покори Стария континент.

Също така в интервюто Дел Боске подчерта, че стражът Икер Касияс не е говорил с него за отказване от отбора на Испания и според специалиста, няма нищо вярно в слуховете в медиите.