Дел Боске изгони Фабрегас от тренировка

снимка: БТА/AP

Новото попълнение на Челси Сеск Фабрегас има записани едва 12 минути за Испания от началото на Световното първенство, но по всичко изглежда, че халфът може и да не играе повече до приключването на груповата фаза на турнира.

Носителят на трофея вече отпадна от Мондиал 2014, като пред "Ла Роха" остава единствено изиграването на своеобразен "мач на честта" срещу Австралия в група B.

Участието на Фабрегас в срещата обаче е под сериозно съмнение, след като бившият вече футболист на Барселона бе буквално изгонен от тренировка от селекционера Висенте дел Боске.

Смята се, че специалистът е планирал да започне двубоя срещу Австралия със Сеск в стартовия състав, поради което и плеймейкърът бе облякъл един от розовите потници, предазначени за титулярите.

Дел Боске обаче остана вбесен от летаргията и езика на тялото, които Фабрегас е показал в тренировката, казвайки му да предаде потника си на Шаби Алонсо и да напусне заниманието. В последствие Сеск се качи на едно от колелетата на тренировъчната база, отпрашвайки да върти педалите.