Давид Вия е първият играч в историята на Ню Йорк

снимка: nycfc.com

След като наскоро беше създаден отборът Ню Йорк Сити, който ще се състезава в Мейджър Лийг Сокър от следващия сезон, сега клубът осъществи и първият трансфер в историята си.

Давид Вия официално е първият играч, облякъл екипа на "небесносините", след като испанският национал подписа договор и беше представен на пресконференция днес.

Целта на отбора е бързо да се наложи в МЛС, а нападателят, който помогна на Атлетико да стане шампион за 10-и път в историята на Примера дивисион, подписа договор за 3 години с американския тим.

"Това е исторически момент за семейството на Сити и нашият проект. Познавам Давид добре - той е един от най-добрите играчи в света, истински победител и в перфектна футболна възраст. Сигурен съм, че в Ню Йорк ще са доволни да гледат Вия с нашия екип", коментира Фернан Сориано - изпълнителен директор на новосформирания клуб.

"През цялата си кариера винаги съм се стремял да постигам нови и нови цели на различни места, като това е една отлична възможност за мен", каза Вия на представянето си.

"Искам да помогна на МЛС да се развие, като ще играя силно, ще работя здраво и ще вкарвам голове. Надявам се да помогна Ню Йорк Сити да стане най-добрият отбор в САЩ. За мен е истинска чест, че хората, които създадоха този проект, се обърнаха към мен.

Готов съм да дам всичко от себе си, да се нагърбя с допълнителни отговорности и да докажа себе си, като се отблагодаря за доверието, което този отбор показва към мен", коментира още Вия, който ще се присъедини отново към подготовката на Испания за Мондиал 2014.