Давид Каядо вече официално е част от Таврия

снимка: beroe.bg

Берое финализира продажбата на португалеца Давид Каядо на украинския първодивизионен Таврия (Симферопол), след като ръководствата на двата отбора постигнаха финално споразумение за трансфера.

Както е известно договорът на крилото изтичаше през лятото на 2014 г. и според желанието на играча той не бе подновен.

„Ще запомня двете години в Берое отлично. Бяха много добри времена, в които израстнах като футболист и спечелих две купи. Сега правя нова стъпка в кариерата си и се надявам да е правилната“, каза на раздяла Каядо за beroe.bg.

„С тези думи искам да благодаря на Берое и феновете! Благодаря ви за вашата подкрепа и за това, че накарахте мен и моето семейство да се чувстваме толкова специални! Оставяме тук много добри и прекрасни моменти, които са завинаги в сърцата ми. Благодаря, Стара Загора! Благодаря, Берое! До скоро!“, написа Каядо в профила си в социалната мрежа facebook при тръгването си към Украйна.

От своя страна ръководството и спортно-техническия щаб на клуба изказа своята благодарност към играча за професионализма и добрите изяви с фланелката на отбора и му пожелава още успехи в неговата кариера.

Мартин Райнов пък ще играе като преотстъпен до края на сезона в отбора на Банско, след като днес ръководствата на двата клуба се разбраха за детайлите около сделката.

Желанието на футболиста и треньорското ръководство на заралии е халфът да запише повече игрови минути през пролетния полусезон. Райнов обаче остава собственост на старозагорци.