Данчо Минев не иска вече да е "орел", а "канарче"

Един от най-опитните футболисти на шампиона Лудогорец – 36-годишният Йордан Минев, повече няма да играе с фланелката на „орлите“ и се завръща в Ботев.

„Предложихме нов договор на Минев, за да го уважим заради приноса му към успехите на Лудогорец. Той обаче отказа“, обясни изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, цитиран от Гонг.

Първоначално между двете страни бе постигнато споразумение за продължение на контракта, но впоследствие Минев е променил решението си.

Минев е от първия сезон на Лудогорец в елита и спечели шест титли със „зелените“. Пазарджиклията се завръща в Ботев Пд, от който премина в Разград през 2011 година. Това ще бъде третият престой на защитника в пловдивския тим. Той игра за „канарчетата“ най-напред между 2004 и 2008 година, след което отиде в ЦСКА. После той се завърна за кратко при „канарчетата“, преди да облече екипа на разградчани.

Текущият договор на Йордан Минев с Лудогорец изтича на 30 юни. Това означа, че ако не се стигне до споразумение на клуба с футболиста, той няма да може да играе с екипа на Ботев в първия мач от Лига Европа, който е на 29 юни.