Далас направи изключение за Недялков

Продажбата на левия бек Антон Недялков от ЦСКА-София в Далас породи доста сериозен интерес сред феновете на американския отбор и медиите, които го отразяват. Бранителят бе трансфериран срещу 1,5 милиона долара, или 2,5 милиона лева, като стойността на продажбата може да надхвърли 3 млн. лв. при определени условия. ЦСКА запазва 30% от правата на футболиста. Интересното е, че Далас няма практика да плаща подобни суми.

Журналистът Картър Даум, който работи за клуба, направи коментар за Недялков, в който посочи, че Далас е избягал от традициите си, за да го привлече.

"Недялков напомня на младата версия на Мейнър Фигероа (35 г., сега е част от Далас). Антон е здрав физически футболист, който е добър в защита, но и обича да се включва в атака. Именно от такъв тип ляв бек се нуждае Далас. Любопитното е, че клубът изключително рядко плаща толкова големи трансферни суми. А чуждестранните му попълнения по правило са от Южна Америка. Далас обаче нарушава традициите си с Недялков и ще е интересно да видим как ще се впише в състава. Важното е да се аклиматизира и към доста горещото и влажно време в Далас", коментира Картър Даум.