Цвети Пиронкова ще смени две дизайнерски рокли за сватбата с Михаил Мирчев

Животът на Цвети Пиронкова е не само тенис. След блестящото си представяне на Ролан Гарос първата ракета на България започва усилени приготовления за най-важния момент в живота си - сватбата с дългогодишния й приятел Михаил. Вчера двойката и родителите на тенисистката се прибраха в България с полет от Париж.  Там Цвети за първи път в своята кариера игра четвъртфинал на "Ролан Гарос", с което си осигури участие на олимпийските игри в Рио.

На летището тя категорично отказа да говори за предстоящата сватба: "Знаете, че не коментирам личния си живот. Няма да го направя и сега." 7 дни спорт обаче разбра интересни подробности около трескавата подготовка. Една от роклите на перлата на българския тенис вече е готова и е дело на италиански дизайнер, а другата в момента се шие от любимата дизайнерка на звездите - София Борисова.

Цвети ще бъде с италианския тоалет на подписването, а с другата рокля ще грее на партито след това. Съвсем скоро Пиронкова ще посети ателието на "Романтика фешън" за проба на вълшебната рокля, с която нямаме търпение да я видим.

Иначе на летището Цвети беше посрещната така, както не е посрещана нито една друга спортна звезда. Спецчасти, пратени да охраняват летището, веднага надушиха, че става нещо. След респектиращ разпит с автомати в ръка маскираните служители на специализирания отряд за борба с тероризма разбраха, че Пиронкова се прибира в България, и решиха да се намесят. Един от тях взе роза и чинно изчака всички журналистически въпроси, преди да поднесе цветето на тенисистката.

Преди това униформеният отнесе доста шеги от колегите си, на които им беше трудно да запазят строгия си вид. Реакцията на Пиронкова беше безценна - 24-каратова усмивка, ококорени очи и възклицанието: "Ооо, господи!" След още няколко минути Цвети се насочи към паркинга на летището, където чакаха нейните близки. Пиронкова ще прекара няколко дни в Пловдив, където ще се възстановява след Ролан Гарос. След това за нея започва сезонът на трева и подготовката за Уимбълдън.