Цвети Пиронкова се бори като тигрица, но отпадна! Мощна бг агитка взриви Аустрелиън оупън

снимка: БТА/AP

Цвети Пиронкова отпадна в първия кръг на Аустрелиън оупън. Пловдивчанката даде як отпор на фаворитката в двубоя Агнешка Радванска, но в крайна сметка загуби с 1:2 сета - 1:6, 6:4 и 1:6.

Мощна и изключително гласовита агитка от българи огласяше трибуните във вечерната сесия на първия за годината турнир от Големия шлем. Сънародниците викаха все едно са на футболен мач и шашнаха домакините с това, че изгледаха срещата изцяло прави.

Нашето момиче стартира разконцентрирано и бе отнесена в първия сет с 1:6 от полякинята, която пласираше силни удари и сервиси и рядко грешеше непредизвикано.

Във втория сет обаче Пиронкова се събуди и по-агресивната й игра даде резултат. Двете тенисистки на няколко пъти с епробиваха, но нервите на българката с еоказа по-здрави. Тя спечели втората част с 6:4 гейма и прати срещата във финален трети сет.

В него Радванска за съжаление бе запазила повече енергия и бе безпощадна. Тя набързо поведе с 5:0 гейма и уби мечтите на Цвети за нещо голямо на тазгодишния Аустрелиън оупън с категоричните 6:1 гейма. 

След това поражение Цветана има вече цели 10 загуби от тази противничка, като на своята сметка има само 3 успеха. В следващия кръг полякинята излиза срещу Миряна-Лучич Барони.

Пиронкова все пак ще се утеши с няколко десетки хиляди долара от наградния фонд.