Цвети: Мина ми през ума да се откажа преди титлата

снимка: Guliver/Getty Images

“На няколко пъти ми мина през ума да се откажа, все пак миналият сезон никак не беше успешен“, заяви шампионката от Сидни Цветана Пиронкова след като спечели първата титла в кариерата си.

Цвети обаче остана здраво стъпила на земята и не демонстрира никакво главозамайване – само щастие – от постигнатия сериозен успех за себе си и за българския спорт като цяло. За първи път от близо 11 години българка печели титла от турнир на WTA, като за последно това направи Магдалена Малеева в Бирмингам през 2003-та година.

Пиронкова призна, че дори обмисляла да се откаже на няколко пъти през изключително неуспешния за нея изминал сезон през 2013-та година. Тогава Цвети спечели 611 точки, докато само в Сидни натрупа 495 – тоест, близо 80 процента от целия ѝ актив за отминалата кампания.

„Чувствам се изключително благодарна и щастлива. Очевидно тежките тренировки през зимата ми се отплатиха по най-добрия начин.

Планът ми за мача включваше да се боря за всяка точка, точно това си повтарях, че съм на финал и трябва да гоня всички топки докрай“, каза още Цвети пред официалния сайт на WTA.