Цветан Василев сам се предаде на полицията

Собственикът на Ботев (Пловдив) Цветан Василев се е предал на полицията в Сърбия, информира сръбското издание В92, позовавайки се на вестник Blic.

Според информацията на сръбското издание мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка, придружен от адвоката си, е отишъл в 11:00 часа днес (12:00 часа българско време) в управата на "Криминална полиция" в градска община Нови Белград.

Банкерът бе издирван със заповед от Интерпол по искане на българската държава. Очаква се Василев да бъде предаден на сръбски съд, който да му определи мярка за задържане.

По информацията на БНР в българското вътрешно министерство не знаят официално, че банкерът се е предал. От МВР са изпратили запитване до сръбските си колеги с молбата да ги уведомят.

Междувременно прокурор Борислав Сарафов уточни, че делото срещу Василев може да продължи и в отсъствието на банкера. 

Българският защитник на обявения за издирване банкер Константин Симеонов коментира пред bTV, че се намира в София и не знае клиентът му да е предприемал подобен ход. Той добави, че не е пътувал до Сърбия, но не изключи възможността Василев да се е предал със сръбски адвокат.