Цветан Василев пред Sporta.bg за бъдещето на Ботев (Пд) и спорта в България

галерия:

снимка: botevplovdiv.bg

Собственикът на Ботев (Пловдив) Цветан Василев даде интервю пред Sporta.bg относно представянето на отбора през сезона, както и какво да очакваме през следващата година.

Василев увери феновете на Ботев, че Станимир Стоилов има пълен картбланш за работа до края на сезона и нищо не би му попречило да остане начело на клуба.

Освен във футбола КТБ и Цветан Василев помагат на много спортове в България.

Благодарение на тяхната подкрепа нашата страна отново бе домакин на шоутoNight of the Jumps”, като дори родната федерация получи награда за най-добър домакин.

Само до преди година се говореше, че този спорт няма бъдеще в България и едва ли не турнирите бяха пред закриване заради липсата на спонсори.

Цветан Василев сподели пред Sporta.bg защо подкрепя развитието на различни спортове в България, както и дали ще продължи да го прави. КТБ продължава да дава всяка година шампионски чек с петцифрена сума на всички европейски, световни или олимпийски шампиони на България.

- Годината не завърши по най-добрия начин за Ботев (Пловдив), отдалечава ли се отбора от целите си за сезона?

Не смятам, че Ботев се е отдалечил сериозно от целите си за сезона. Както в живота, така и в спорта не всичко се случва така както бихме желали или сме планирали. Ботев имаше много силни моменти, както и по-слаби моменти през полусезона, но това е в рамките на нормалното.

Ботев има шансове да се пребори за място в европейските турнири. Правим всичко възможно да го постигнем. От там нататък има и някои фактори като шанс, феърплей и други, които също влизат в играта.

Обмисляли ли сте някога треньорска смяна на Станимир Стоилов?

Никога досега не съм се замислял за смяна на Станимир Стоилов. Той има пълен картбланш от мен до края на сезона. След това в зависимост от ситуацията и резултатите ще гледаме какво ще правим. Но до края на това първенство няма да поставяме никога въпроса за раздяла.

Какви ще бъдат най-важните ви начинания с Ботев за 2014-та година?

Най-важното начинание през 2014 година е старта на грандиозната трансформация на сегашния стадион. Така или иначе ние го затваряме изцяло. В рамките на 2014 и най-късно началото на 2015 ние ще имаме най-модерния стадион в България.

4053315

 

Вие сигурно сте единствения човек в България, който активно помага няколко спорта в България. Освен волейбола и футбола вие спасихте българската федерация по мотоциклетизъм с помощта си и продължихте традицията България да бъде най-добрия домакин на световно шоу като Night of the jumps. Какво ви дава стимул да помагате на различните спортове и по-важното ще продължите ли да го правите и догодина?

Винаги съм изповядвал, тезата че българският спорт и българските спортисти са най-добрите посланици на България по света. Считам че те изграждат позитивния маркетинг на нашата страна към света. Доколкото мога да си го позволя винаги го правя с удоволствие. Не казвам, че аз съм единственият в България, но бих желал да видя повече хора като мен да споделят същото виждане.

Бихте ли казали с каква сума сте подпомогнали различните спортове в България само за тази година?

Има разлика между това дали е спонсорство или се намесват и бизнес интереси. Във футболния клуб Ботев и волейболния Габрово правим инвестиции в бъдещето, което е най-правилно. Иначе чисто подпомагане на спорта без тези инвестииции само за тази година сме дали над 4-5 милиона лева.