Цветан Василев: Казаха ми, че ако се махна, Ботев ще завърши стадиона си

снимка: Булфото

Бившият мажоритарен соб­ственик на Ботев (Пловдив) Цветан Василев заяви, че оттеглянето му от клуба е свър­зано с бъдещи позитиви за „жълто-черните”. Миналата седмица той прехвърли акциите си на „канарчетата” на сдружението "ПФК Ботев Пловдив".

На въ­прос дали това не е евтин популизъм, той отговори: "Как да няма нещо реално в това, което съм направил за клуба? Базата там ли е? Базата е там. Стадионът е започнат. За жалост, аз нямаше как да го продължа. Но получих сигнали, че докато съм аз в клуба, те ще пречат на отбора. Аз не съм в състояние повече сам да обезпеча финансирането. За­това реших, че по-добре е да ги освободя (б.р. - запалянков­ците) от присъствието си, не защото е евтин популизъм. Мога да ви покажа техни есемеси от предния ден, в които те настойчиво не искаха да ме пускат и искаха аз да остана. Мога да ви ги покажа като до­казателство и сега ще го на­правя", за­яви за "Гласове" Цветан Василев.

Той раз­кри, че е бил уведомен, че ако напусне Ботев, то на клуба ще бъде помогнато да завърши стадион "Христо Ботев". "И още нещо. Получих съобщение, че ако се махна, ще им осигу­рят средства за завършване на стадиона. За мен това е най-великото, което може да им се случи. Така че няма ев­тин популизъм. Аз не се нуждая да доказвам пред тях това, ко­ето съм направил за Ботев. Те са го оценили", каза бившият собственик на клуба. В момента от сдружение "ПФК Ботев Пловдив" търсят спонсори, които да помогнат за дострояването на две от трибуните на Колежа. За цел­та са необходими 2 милиона лева. С тези средства секто­рите ще бъдат довършени и ще отговарят на всички необходими условия да прие­мат зрители (най-вероятно обаче ще са без козирки). Пла­нира се останалите две три­буни да бъдат консервирани и достроени, когато се наме­рят средства.

"24 часа"