ЦСКА защити Апостол Попов от жестоките критики

снимка: БТА

Ръководството на ЦСКА излезе с декларация в подкрепа на своя футболист Апостол Попов.

Според "червените" той е бил обвинен от мнозина за загубите на националния отбор на България в европейските квалификации от Хърватия и Норвегия.

Пълен текст на декларацията:

До Обществеността

Уважаеми Дами и Господа,

граждани на Република България,

уважаеми привърженици и симпатизанти на футболната игра,

уважаеми армейци,

Не приемайте тези редове като стандартна декларация, не приемайте следващите думи и изречения като нещо хвърлено срещу вятъра. Обръщаме се към Вас, защото няма как да подминем вербалната агресия, с която много идентифицирани неидентифицирани единици се нахвърлиха върху един достоен футболист на ЦСКА и националния отбор на България - Апостол Попов.

Този мъж винаги е бил за пример в съблекалнята, на терена, както и извън пределите на футболните стадиони у нас. Този мъж не се скри, а и не го е правил в нито един момент от кариерата си. Апостол Попов е носил капитанската лента на ЦСКА, която ще носи и занапред, когато старши треньорът му отреди тази чест. ЦСКА ще защити и винаги ще е на страната на един от капитаните си, ако не става въпрос за дисциплинарно провинение.

В случая такова няма, а има странни интерпретации и сложни еквилибристики изфабрикувани от споменатите по-горе идентифицирани и неидентифицирани единици. Нека всеки се замисли дали вината за загуба на един отбор в колективен спорт е на един състезател или на всички.

Няма как и не приемаме Апостол Попов да поеме тежестта на цялата вина за двете загуби на българския национален отбор по футбол от Хърватия и Норвегия.

Това е позицията на ЦСКА и тя не подлежи на промяна.