ЦСКА в А група само със старите задължения

снимка: SPORTA.BG

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков внесе повече яснота около темата с лицензите на ЦСКА и Локомотив (Сф). В предаването Sport7 по TV7 Лечков заяви, че двата клуба имат срок до 15-и юни, в който трябва да разсрочат задълженията си. Това е най-важната стъпка към получаването на лиценз за "А" група.

Освен това Лечков разкри, че ако се създаде ново дружество с името на ЦСКА, то ще трябва да започне съществуването си от най-ниската футболна дивизия в България. Така "червените" могат да останат в "А" група само със старите си задължения.

"Всичко е в ръцете на самите клубове. Не само за ЦСКА, но и за Локомотив (София). До 15-и юни отборите имат срок, който ако не спазят, ние, хората от Изпълкома към БФС, няма как да бъдем полезни. Като информация, която получих, правят се сметки ЦСКА да прави нов клуб, но твърдо казвам, че това не е възможно.

ЦСКА може да остане в "А" група само в този си вид, като разсрочи задълженията си. Без значение кои са собствениците на ЦСКА, те имат срок до 15-и юни, който трябва да бъде спазен.

Ако се създаде ново дружество, то ще стартира не от "В" група, а от "А" окръжна. За който и да е клуб важи това, не само за ЦСКА. До колкото знам Локомотив (София) има задължения само към НАП.

БФС няма как да помогне на клубовете за това, което дължат към НАП. Ние можем да вземем отношение само към задължения към футболисти, треньори и т.н." "Разликата между 2008 година и сега в ЦСКА е, че тогава имаше реални документи с предоговаряне. Тогава Изпълкомът към БФС се събра и взе решение.

Апелативната комисия трябва да внесе доклад и след това Изпълкомът може да се събере. Просто трябва да има съответни действия от двата клуба. Не получавам никаква информация, че някой в ЦСКА се опитва и прави всичко възможно да спаси лиценза на клуба".