ЦСКА: Спасихме клуба! Кредитори: Не е вярно!

снимка: Булфото

ЦСКА ще вземе лиценз, изразиха увереност от „Армията“. Вчера „червените“ внесоха в БФС документите си за покриване на финансовите критерии на УЕФА. Те признаха, че още имат неуредени отношения с кредитори. Но практика на футболната ни централа била да отпуска отсрочка от няколко седмици, а до 15 април проблемните плащания щели да бъдат направени.

На противоположното мнение бяха двама от най-големите кредитори на ЦСКА. До редакционното приключване на броя „червените“ не бяха превели и стотинка по дълговете към „Локо“ Пловдив за Пламен Крачунов (200 хил. лв.) и към „Чавдар“ Етрополе за процент от продажбата на Ивайло Чочев в „Палермо“ (700 хил. лв.). Обезпечен с имоти бе единствено борчът към НАП (1 млн. лв.). Пари си търсят и няколко бивши играчи.

„Този път ЦСКА няма шанс - категоричен беше пред „Преса“ адвокат Радостин Василев, който брани правата на „смърфовете“. - Не виждам какви фокуси ще направят, за да не повторят 2008 година.“

„На „Армията“ може би си мислят, че всичко е някакъв майтап. Не само не платиха и лев, дори не се обадиха. А дългът за Чочев е важен за лиценза“, коментира бившият депутат и бос на „Чавдар“ Емил Димитров.

Собственикът на „червените“ Александър Томов и Ивайло Манджуков изгладиха конфликта помежду си на спешна среща вчера. На сбирката присъстваха и феновете Борислав Лазаров и Милко Георгиев, на които се очаква да бъдат прехвърлени акциите.


Раздор сред феновете заради акциите на тима.

Войната за собствеността в ЦСКА се прехвърли от акционерите върху феновете на „червените“. Ден след като от фенклуб „Сектор Г“ излъчиха двама представители, на които пожелаха Александър Томов, Петър Манджуков и Юлиян Инджов да предоставят мажоритарния дял от капитала, срещу тях се обяви организацията на по-умерените привърженици „ЦСКА Акционерите“.

„Нека от „Сектор Г“ излязат с реални планове и имена на инвеститори, които искат да помагат. Твърдо не припознаваме господата Милко Георгиев и Борислав Лазаров като наши представители, защото не сме участвали в техния избор. Ще подкрепим всеки бизнесмен, акционер или привърженик, показал ясна позиция за случващото се в отбора и начертан план за развитие, финансиране и приоритети“, написаха „Акционерите“. Те пожелаха и Томов, и Манджуков, и Инджов да представят своите виждания за бъдещето на клуба в най-кратки срокове.


Жеков:

Стойчо взе 240 хил. лв., остави другите без заплати

Хвърлилият оставка като член на Надзорния съвет в ЦСКА Петър Жеков за пореден път обяви, че Стойчо Младенов си е получил възнагражденията от 240 хил. лв. от времето на „Титан“, от които публично се бе отказал в името на клуба.

„Още в първия ден, в който постъпих на работа, той подписа декларация, че няма да си търси тези пари. В последните дни на 2014 г. обаче, в момента, в който разбра, че Петър Манджуков е налял средства в отбора, мина през касата и си ги взе. Става въпрос за стари заплати, които Стойчо си е изработил и заслужил. Лошото е, че заради това негово действие всички в тима останаха без възнагражденията си“, коментира Жеков на „Армията“ вчера.

Той не се поздрави с Младенов, също дошъл да се срещне с легендата Христо Стоичков. Треньорът категорично отказа коментар по темата. „Когато настъпи времето, ще покажа документи“, лаконичен бе Стойчо.

Източник: "Presa.bg".