ЦСКА-София стартира европохода от "Армията" и продължава на "Васил Левски"

снимка: lap.bg

ЦСКА-София ще стартира евроучастието си това лято на “Българска армия”. Стадионът има възможност да приема срещи от 1-ия и 2-ия кръг на международните турнири, но в случай че достигнат следващите фази, червените ще използват Националния стадион "Васил Левски".

Клубът е възможно да има инспекция от УЕФА в края на месец май, която окончателно да се произнесе дали може да домакинства на “Армията” в първите мачове от евроучастието си. През миналата година централата изпрати свои хора на стадиона в Борисовата градина и те установиха, че съоръжението няма проблеми да приема срещи от 1-ви и 2-ри кръг. Сега ситуацията едва ли ще се промени, като в най-лошия случай ЦСКА-София ще трябва да осъществи дребни ремонти по стадиона, пише "Тема Спорт". 

Армейците са на път да участват в Лига Европа, тъй като титлата вече изглежда мираж. В същото време червените са недостижими на второто място – имат 16 точки аванс пред Берое, а до края на сезона могат да се разиграят само 15 пункта в оставащите 5 мача.

Жребият за Лига Европа е на 19 юни, а първите мачове от първия кръг са на 12 юли. ЦСКА-София, както и всички останали български клубове без Лудогорец ще играе с националния коефициент, който е 3.825. Това е следствие от новата схема на УЕФА, която влиза в сила от този сезон и която предвижда всички клубове, които нямат коефициент, по-висок от националния, да играят именно с него.

Така ЦСКА-София ще е поставен само в 1-ия кръг от евротурнирите. От втория кръг тимът е непоставен и още в тази фаза дебнат солидни съперници в Лига Европа от ранга на Фейенорд. Сред поставените във 2-ри кръг обаче има и по-приемливи опоненти.