ЦСКА-София ще мери сили с Попето и лидера в Русия! Вижте програмата на зимните лагери

снимка: cska.bg

ЦСКА-София ще изиграе 6 контроли по време на зимната си подготовка. "Червените" ще имат два лагера, като първият ще е у нас, а вторият - в Испания. Това обявиха от официалния сайт на клуба.

На 8 януари футболистите се събират за подготовка, като в първите дни ще преминат дежурните медицински прегледи и ще тренират на базата в Панчарево. Първият лагер е предвиден за периода от 13 до 20 януари и ще се проведе в Сандански. На 19 януари тимът ще изиграе и първия си мач за 2018 година, като съперникът все още се уточнява.

След прибирането в София, футболистите ще получат 3 дни почивка преди втория подготвителен лагер, който ще се проведе в Испания. На 23 януари "червените" летят за Иберийския полуостров, където ще изиграят 4 контроли с много сериозни съперници.

Първата от тях е на 25 януари срещу руския гранд Локомотив (Москва), който в момента е лидер в местната Премиер лига. Три дни по-късно - на 28 януари, ЦСКА-София ще се изправи срещу китайския Дзянсу Сунин, воден от италианския специалист Фабио Капело. В редиците на тима личат имената на бившия футболист на Челси - Рамирес, закупен за 27 милиона евро, и на Алекс Тейшейра, който премина в китайския отбор от Шахтьор (Донецк) за сумата от 50 милиона евро.

На 30 януари футболистите на Стамен Белчев ще се изправят срещу тима на Ивелин Попов - руският Спартак (Москва). Последната проверка на ЦСКА-София в Испания е на 2 февруари срещу укаинския гранд Динамо Киев.

"Червените" се прибират в България на 3 февруари и ще се подготвят на базата в Панчарево. На 10 февруари ЦСКА-София ще изиграе последна приятелска среща преди подновяването на шампионата - с втородивизионния Оборище (Панагюрище). 

Първа професионална лига се подновява от 16 февруари, като в този уикенд ЦСКА-София гостува в Стара Загора на Верея.

Програмата за подготовка на "червените" може да претърпи промени в зависимост от метеорологичната обстановка в страната.