ЦСКА-София се разбра с испанци за трансфера на Меркадо

Отборът на ЦСКА-София е постигнал договорка с испанския Гранада за откупуване на правата на крилото Кевин Меркадо, съобщават колегите от "Тема Спорт". Двата клуба са се споразумели за сумата по трансфера, а испанците ще получат и процент от следваща продажба на футболиста. "Армейците" обаче все още не са се разбрали за личните условия на еквадореца, като това трябва да се случи в най-скоро време.

В момента се водят преговори с агента на Меркадо, който е пристигнал в България, но на този етап двете страни имат известни разминавания. Лявото крило е поискало увеличение на заплатата, за да остане в ЦСКА-София и през следващата година. Очаква се клубът и играчът да се разберат и най-късно до четвъртък всички детайли около преминаването на Меркадо за постоянно при "червените" да бъдат финализирани.

Еквадорецът е под наем от Гранада до края на тази година. Към него има интерес и от бившия му отбор ЛДУ Кито, но той предпочита да продължи кариерата си в Европа.

Меркадо също така се очаква да получи и български паспорт, като клубът има готовност веднага да задейства процедурата. Точно това сториха "армейците" с голмайстора си Фернандо Каранга и освободиха една от квотите за чужденци извън Европейския съюз. Тези квоити на "Армията" са заети от трима футболисти - Густаво Кулма, Кевин Меркадо и Рафаел Енрике.