ЦСКА-София може да получи базите още през 2017

снимка: lap.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че договорът за базите на ЦСКА може да бъде сключен още в рамките на тази календарна година. Както знаете, ЦСКА-София отговаря на всички критерии да получи "Българска армия" и "Панчарево" и е единственият кандидат в конкурса. Подписването трябва да стане най-късно до 10 януари, но Кралев иска да задейства процедурата и тя да приключи още преди 2018 г. 

"Сагата с базите приключи. Всички документи са изрядни, дружеството отговаря на критериите. Цената е ясна - предложени са 62 000 лева за наем, а минималната инвестиция е от 1 100 000 лева. Всичко е наред и за мен процесът е приключен. Подписването на договора трябваше да стане най-късно до 10 януари. Но в най-кратки срокове ще се консултирам с юристите дали можем да направим формалното подписване на контракта в рамките още на тази календарна година. Аз лично не виждам пречка. Ще опитаме сключването на договора да стане факт през 2017 година", сподели Кралев пред БНТ.

"Няма никакви съмнения за нищо. Омръзна ми да отговарям на едни и същи въпроси - за какви дискриминационни условия можем да говорим?! Държавата е собственик на тези съоръжения. Ние търсим най-добрия стопанин и инвеститор".

"Всички са доволни и се успокоиха. Ние си свършихме дълга. Аз съм горд с това, което направи моят екип, въпреки че бе поставен под огромен обществен натиск през последните три години. Издържахме на напрежението и си удържахме на думата. Доволен съм, защото хората го оценяват и казват: "Браво, постъпихте като мъже". Този казус 15 години не беше решен. Никой не смееше да пипне базите на ЦСКА", заяви Красен Кралев.